Back to top
Share

Zašto peći na drva?

Grejete, štedite, čuvate.

Peći na drva su popularan i efikasan način grejanja još iz perioda pre Bendžamina Frenklina (Benjamin Franklin), koji je otkrio peć sa strujanjem vazduha.

Ne tako davno, izbor koji je jedna porodica imala da zagreje svoj dom, bio je ograničen samo na peć na drva.

Danas taj izbor ide od peći na drva do električnih grejalica i postoji toliko načina koliko i tipova stanovanja, ali uprkos činjenici da se pojavljuju nove ideje i načini, da se dizajn i izrada menjaju, peći na drva su i dalje čest i popularan izbor.

Štaviše, na mnoge načine i dobijaju na popularnosti.

Cene gasa rastu kao i cena struje. Prosečna porodica može potrošiti na hiljade dinara za grejanje čak i malog i skromno građenog doma. Kada se veći deo porodičnog budžeta troši na troškove energije, vreme je za traženje alternativa.

Grejanje na drva je jedan od najekonomičnijih načina da ugrejete Vaš dom i treba dodati da ovakva peć nije zadimljen i zagađen, već čist i lako sagorevajući izvor energije. Dizajn je prešao dalek put od potamnele metalne kutije iz prošlosti. Vrhunski proizvođači poznaju tržište i dizajnirali su peći koje zadovoljavaju više potreba.Takve peći prave se u različitim veličinama i stilovima i uklapaju se u najmodernije enterijere.

Ako ste ekološki savesni, postoje različiti vidovi energije. Ne morate biti striktno okrenuti drvetu. Peć na pelet je sjajan način da ugrejete kuću. Kukuruzovina, drvo ili pelet…izbor je na Vama! Modeli peći na drvo nisu samo praktični i štedljivi. Oni mogu biti i elegantan dodatak vašem enterijeru. Nema ničeg boljeg od dobre stare peći na drva da vas učini nostalgičnim u dugim zimskim noćima.

Kada malo istražite ovu vrstu peći, počnete da shvatate da su mogućnosti za uvođenje jedne od njih u Vaš život i Vaš dom ogromne.
Bilo da ukrašavate Vaš prostor, tražite alternativni izvor grejanja ili istražujete nove načine pripremanja hrane, peć na drva može biti dobar izbor za Vas.

Peći i šporeti na drvo ili pelet su idealno rešenje za svakog ko želi lepotu i toplinu razigranog plamena u svom domu.

Savremena tehnologija, moderne tehnike sagorevanja i vrhunski napravljeni proizvodi omogućuju kvalitetno sagorevanje a samim tim i grejanje po najvećim bezbednostnim standardima vezanih za emisiju gasova.

Jednostavne, prljave, metalne peći, vremenom su se razvile u lepa, metalom ili keramikom obložena sobna ognjišta sa visoko kvalitetnim vatrostalnim staklom, koja pružaju osećaj lepote razigranog plamena i bude lepe uspomene.

“TIM SISTEM” peći se izrađuju u različitim dimenzijama i pogodne su za prostore različitih veličina.

Podovi Vašeg doma se lako mogu zaštititi staklenim ili metalnim pločama, a kvalitetne dimovodne cevi i dodatna oprema poput “Štediše”, sigurno sprovode suvišne gasove i uvećavaju grejnu efikasnost. Kvalitetna tehnička rešenja za dodatno sagorevanje uvećavaju grejnu efikasnost šamotom obloženog ložišta.

Prednosti peći i šporeta na drvo ili pelet:

• Optimalna cena nabavke

• Optimalna cena goriva

• Odlične grejne karakteristike

• Brzo strujanje i širenje toplote

• Peći i šporeti na drva ili pelet su lake za instalaciju

• Lako prenosive i pogodne za selidbu