Predlažemo vam recept za neodoljiva rebarca iz rerne. Osim dobre marinade, umaka i strpljenja za što bolji ukus jela bitno je odabrati kvalitetno meso. Tanku membranu koja se nalazi na rebricama možete skinuti, iako je neki kuvari vole ostaviti kako bi rebarca zadržala oblik. Za ukus mesa bitni su začini, a pored soli i paprike ne morate ih dodavati previše. U nastavku pronađite nekoliko zgodnih kombinacija začina koji će obogatiti vaše jelo ljutim, slatkim i slanim ukusom.
Postupak: Pomešajte so, papariku, smeđi šećer, ljutu papriku, kim, mlevenu kafu i sve dobro utrljajte u meso. Marinirano meso ostavite minimalno četiri sata ili još bolje – preko noći u frižideru. Meso izvadite iz frižidera na sobnu temperaturu barem jedan sat pre pečenja kako bi ostalo čvrsto. Rebarca stavite na lim za pečenje na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Kosti okrenite prema prema dole i pospite začinima, prekrijte folijom, pecite u rerni na 150° C oko tri sata. Kada se meso ispeče pripremite sok od pečenja, jabukovo sirće, vinsko sirće i omiljeni umak za roštilj pomešajte u činiji. Dobijeni umak sipajte u tepsiju na kojoj ćete rebarca prepržiti s obe strane desetak minuta (prema proceni) Ovako pripremljena rebarca izuzetno su ukusna, i iako je teško odoleti, pustite ih da „odmore“ pet minuta pre sečenja i posluživanja kako bi se temperatura smanjila. Poslužite s omiljenim umakom za roštilj. Svinjska rebarca potpuno su spremna, a vi se možete prepustiti čulima ukusa. Prijatno!